Zoeken

Oplichter doet zich voor als vriend adviseur Mohammed VI

17 december 2020 - 17:00 - Marokko

©

Een man en een vrouw zijn afgelopen weekend in Salé gearresteerd op verdenking van fraude, identiteitsdiefstal en het uitschrijven van valse cheques. De man deed zich voor als een nauwe vriend van een adviseur van Koning Mohammed VI. De vrouw die met de man samenwerkte, deed op haar beurt alsof ze de echtgenote was van een bekend persoon.

De man werd voor het Marokkaans parlement in Rabat aangehouden. Daar maakte hij ruzie met één van zijn slachtoffers. De oplichter deed zich voor als een rijke zakenman en hoofd van de Marokkaanse douane die nauwe banden had met een adviseur van Koning Mohammed VI.

Volgens het slachtoffer wilde de oplichter zijn restaurant in Canada beheren. Het slachtoffer moest zijn verzekeringen, retourtickets en zijn persoonlijke documenten bij de man inleveren.

De twee oplichters hebben meerdere slachtoffers gemaakt. Ze hebben de mensen veel geld afhandig gemaakt. Drie andere vermeende slachtoffers zijn door de politie verhoord.

Tijdens een huiszoeking bij de verdachte trof de politie verschillende valse documenten aan. Zijn handlangster komt uit de regio van Taza.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team