Zoeken

Casablanca wil 500 gezinnen herhuisvesten

5 februari 2021 - 16:00 - Marokko

©

De lokale overheid in Casablanca wil 500 sociale woningen gaan bouwen voor gezinnen die in huizen wonen die op instorten staan. Al langer zijn er oproepen om de huisvesting op sommige plekken in de stad te verbeteren.

Door de hevige regenval van de afgelopen maand in Casablanca zijn verschillende huizen ingestort. Het gemeentebestuur van de stad maakt zich zorgen over deze ontwikkeling en wil daarom starten met de bouw van sociale huurwoningen in samenwerking met bouwbedrijf Casablanca Iskane et Équipements.

Volgens Aujourdhui Le Maroc zullen de nieuwe woningen moeten voldoen aan de richtlijnen die zijn bepaald door het ministerie van Huisvesting. Zo moeten de woningen minimaal 55 m² groot zijn en twee of drie slaapkamers bevatten. De woningen zullen gebouwd worden in de wijken Aïn Sebaâ-Hay Mohammadi, Sidi Bernoussi, Casablanca-Anfa, Moulay Rachid, Ben Msik, Hay Hassani, Ain Chock, Fida-Mers Sultan, Mohammedia en Nouaceur.

De woningen zullen voor twaalf maanden onder het beheer van het bouwbedrijf vallen voordat ze aan de bevolking worden gegeven. De woningen zullen worden verkocht voor 240.000 dirham. Burgers die voor deze woningen in aanmerking komen, zullen een bedrag van 100.000 dirham betalen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team