Zoeken

Marokkanen slachtoffer internetfraude, politie doet onderzoek

30 april 2021 - 20:20 - Marokko

©

Honderden Marokkanen zijn sinds het begin van de lockdown het slachtoffer geworden van oplichting tijdens het online shoppen. De politie onderzoekt naar aanleiding van talrijke klachten momenteel de zaak.

De coronacrisis heeft geleid tot een explosie van de online verkoop. Helaas zijn veel klanten het slachtoffer geworden van oplichterij bij het online shoppen op e-commercesites of Facebookpagina’s en -groepen. In Marokko lopen de slachtoffers in de honderden, meldt Al Massae.

Klanten die bestellingen plaatsen maar andere artikelen ontvangen, bedrog met de goederen of het niet ontvangen van goederen die betaald zijn, de voorbeelden zijn legio. Naast al deze praktijken werden ook persoonlijke- en bankgegevens van klanten steeds vaker gehackt.

Verschillende slachtoffers hebben een klacht ingediend en gezien de omvang van het verschijnsel heeft de politie momenteel een onderzoek ingesteld om de auteurs of de eigenaars van de sites te arresteren. Een probleem hierbij is dat de meeste van de verdachte sites in het buitenland zijn gevestigd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team