Zoeken

HSL Marrakech-Agadir: studies begonnen

26 maart 2023 - 17:30 - Economie

©

Marokko wil een nieuwe impuls geven aan het treinverkeer en gaat een aanbesteding uitgeven voor de HSL-verbinding tussen Marrakech en Agadir.

Spoorwegmaatschappij ONCF gaat op zoek naar bedrijven die de nodige voorontwerp-studies kunnen uitvoeren voor de nieuwe HSL-verbinding, met inbegrip van de infrastructuur, civiele techniek, spoorweguitrusting, spoorwegexploitatie en spoorwegsysteem. De geschatte kosten van de studies bedragen 120 miljoen dirham. Kandidaten moeten hun dossier elektronisch indienen. De opening van de kandidaturen staat gepland voor 10 mei.

Lees ook: Studies HSL Casablanca-Marrakech vorderen snel

Deze aankondiging volgt op de presentatie van de technische details van het project voor de uitbreiding van de hogesnelheidslijn tot Agadir, door Mohamed Rabie Khlie, directeur van de ONCF, tijdens een vergadering van de Commissie voor infrastructuur, energie, mijnbouw en milieu in het parlement.

Het nieuwe HSL-spoor zal over een afstand van 239 kilometer lopen op een terrein van 1300 hectare en vereist een investering van meer dan 50 miljard dirham. De HSL zal een snelheid van 250 tot 320 kilometer per uur bereiken.

Lees ook: Marokko streeft naar HSL-net van 800 km

Marokko werkt aan een tweede HSL-project, dat Kenitra met Marrakech zal verbinden over een afstand van 390 km en een terrein van 2500 hectare. Gedetailleerde studies zijn gaande en de kosten worden geschat op 42 miljard dirham. Dat verklaarde Rabie Khlie tijdens het Wereldcongres van de Internationale Spoorwegunie (UIC) over hogesnelheidstreinen, dat onlangs in Marrakech plaatsvond.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team