Zoeken

Marokko streeft naar HSL-net van 800 km

9 maart 2023 - 12:00 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Transport en Logistiek heeft aangekondigd dat Marokko van plan is om zijn HSL-netwerk uit te breiden tot 800 km. Om dit plan te realiseren, is 100 miljard dirham nodig.

De aankondiging werd gedaan door Mohamed Abdeljalil, minister van Transport en Logistiek, tijdens de 11e editie van het wereldcongres van de International Union of Railways in Marrakech, meldt L’Économiste.

Lees ook: HSL voor het eerst in Marrakech (video)

"We hebben grote ambities om de uitbreiding naar de steden Marrakech en Agadir te realiseren, wat een bedrag van bijna 10 miljard euro vereist. Dit zal resulteren in een betere dekking van de Atlantische as, waardoor het HSL-spoor meer dan 800 km zal bereiken. In een tweede fase zullen we ons richten op het oosten, Rabat, Casablanca en Oujda, met grote investeringsbedragen", aldus minister Mohamed Abdeljalil.

Lees ook: Marokkaanse HSL bij zeven snelste ter wereld

De uitbreiding van het Marokkaanse hogesnelheidsnetwerk zal een belangrijke investering vereisen, maar zal ook bijdragen aan de economische ontwikkeling van het land en de verbetering van het openbaar vervoer.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team