Zoeken

Tichka-tunnel: wat kosten de haalbaarheidsstudies?

27 april 2023 - 15:00 - Economie

©

De Marokkaanse overheid is druk bezig met het project voor de bouw van een tunnel die Ouarzazate met Marrakech zal verbinden. Minister van Uitrusting en Water, Nizar Baraka, gaf meer informatie over de haalbaarheidsstudies die worden uitgevoerd.

Aanvullende geofysische en geotechnische studies moeten worden uitgevoerd als onderdeel van het gedetailleerde haalbaarheidsonderzoek. In antwoord op een schriftelijke vraag van Adi Chajari, lid van de progressieve en socialistische fractie, heeft Nizar Baraka aangegeven dat de uitvoering van deze studies een budget van 30 miljoen dirham vereist.

Lees ook: Wie gaat de Tichka-tunnel financieren?

De minister merkte ook op dat de bouw van een toegangsweg tot de tunnel gepland is om deze geofysische en geotechnische studies uit te voeren, met een geschatte kostprijs van 40 miljoen dirham. Deze toegangsweg zal van groot belang zijn tijdens de bouw- en exploitatiefasen van de tunnel.

Lees ook: Streep door Tichka-tunnelproject?

Volgens de uitleg van Nizar Baraka zijn er reeds werkzaamheden uitgevoerd over een afstand van 177 kilometer op de nationale weg nummer 9 die Marrakech en Ouarzazate verbindt, voor een totale kost van 1,8 miljard dirham, in het kader van het verkeersveiligheidsprogramma.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team