Zoeken

Hotels steeds duurder voor Marokkanen, minister antwoordt

6 januari 2024 - 18:00 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Toerisme, onder leiding van minister Fatima Zahra Ammor, heeft gereageerd op vragen over de hoge kosten van hotelovernachtingen in het Marokko, vooral in het noorden en in Marrakech.

De minister verdedigde de prijzen door te stellen dat ze redelijk zijn in vergelijking met populaire toeristenbestemmingen in Azië en Europa, waar veel Marokkanen naartoe reizen. Volgens een studie uitgevoerd in de zomer van 2023 zijn de kosten voor een overnachting in een 3-sterrenhotel in Marokko ongeveer 650 dirham, terwijl dit in Azië en Europa tussen de 900 en 1700 dirham ligt. Voor 4-sterrenhotels zijn de kosten in Marokko rond de 1000 dirham, terwijl deze in andere landen variëren tussen de 1400 en 2200 dirham.

Lees ook: Hotelindustrie Marokko in zwaar weer

Fatima Zahra Ammor benadrukte dat hotelprijzen worden bepaald door de wet betreffende de vrijheid van prijzen en concurrentie en dat deze afhangen van vraag en aanbod. Ze adviseerde ook dat reizigers kosten kunnen drukken door vroegtijdig te boeken en piekperioden te vermijden. Het ministerie werkt samen met professionele vertegenwoordigers uit de toeristische sector om bewustzijn te creëren voor het aanbieden van toeristische opties die zowel qua kwaliteit als prijs geschikt zijn en stimuleert investeringen om meer accommodaties beschikbaar te maken voor Marokkaanse families.

Lees ook: Marokko wil hotelcapaciteit verdubbelen voor WK 2030

Het toerisme in Marokko liet in 2023 tekenen van herstel zien, met in 11 maanden tijd 13,2 miljoen bezoekers, een recordaantal dat het totaal van 12,9 miljoen uit 2019 overtreft. Deze opleving heeft ook geleid tot een verbetering in het aantal hotelovernachtingen, met een toename van 11% ten opzichte van 2019 en 38% vergeleken met 2022, resulterend in een totaal van 23,7 miljoen overnachtingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team