Zoeken

Hoe Marokko de hotelsector nieuw leven wil inblazen

16 januari 2024 - 19:30 - Marokko

©

De Marokkaanse regering is druk bezig met plannen om de hotelsector te revitaliseren, met het oog op de organisatie van de Afrika Cup in 2025 en de Wereldbeker voetbal in 2030.

Fatima Zahra Ammor, minister van Toerisme, Ambacht, Sociale Economie en Solidariteit, antwoordde op vragen van de Istiqlal over de "sluiting van bepaalde hotels" in het parlement. Ze onthulde dat er overeenkomsten zijn gesloten met gerenommeerde internationale investeerders voor de herstructurering en heropening van gesloten hotels in Agadir en Ouarzazate, waaronder met Hospitality ABS, TUI en Pickalbatros. "We werken aan de heropening van een aantal gesloten hotels. We zijn begonnen in de steden Agadir en Ouarzazate, vanwege het grote aantal gesloten hotels in deze gebieden. We zullen deze maatregelen uitbreiden naar andere regio’s," zei ze.

Lees ook: Hotelsector: Spaanse stormloop naar Marokko

Volgens de minister richt haar departement zich op drie hoofdpunten: begeleiding, gebruik van middelen uit het Mohammed VI Fonds voor Investeringen en de oprichting van gespecialiseerde toerismefondsen, en een nieuwe investeringscharter.

Met betrekking tot het eerste punt, benadrukte Ammor dat de overdrachtsprocessen van deze hotels zijn begonnen met het publiceren van aanbestedingen of directe contacten met investeerders. In Agadir zijn 13 hotels in contact met investeerders, en in Ouarzazate hebben 10 hotels hetzelfde gedaan. Over het derde punt vertelde Ammor dat het nieuwe investeringscharter aanzienlijke voordelen zal bieden aan investeerders.

Lees ook: Bouw luxehotel Royal Mansour in Rabat van start

Daarnaast herinnerde de minister aan een overheidssubsidie aan de hotelsector van in totaal een miljard dirham, bedoeld om de investeringsinspanningen (onderhoud, renovatie, training, enz.).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team