Zoeken

Marokko wil hotelcapaciteit verdubbelen voor WK 2030

9 november 2023 - 13:00 - Economie

©

In aanloop naar het WK-2030 plant Marokko om de capaciteit van nieuwe hotels te verhogen tot 500.000 bedden om de vele toeristen die het koninkrijk zullen bezoeken te kunnen verwelkomen.

Het toerisme in Marokko bloeit en het land werkt hard om deze groei door te zetten met het zicht op het WK 2030, dat het samen met Spanje en Portugal zal organiseren. In dit kader streeft Marokko ernaar om zijn hotelcapaciteit te verhogen met 100 tot 150.000 extra bedden. Momenteel beschikt het koninkrijk over een capaciteit van ongeveer 300.000 bedden, volgens Maroc Diplomatique.

Lees ook: Dit gaat het WK-2030 aan Marokko kosten

Het koninkrijk heeft de ambitie om tegen 2030 ruim 26 miljoen toeristen aan te trekken, 12 miljoen meer dan nu en een verdubbeling ten opzichte van 2019. Om deze doelstelling te behalen, heeft Marokko behoefte aan sterke partnerschappen. Met dit doel voor ogen neemt het koninkrijk deel aan de World Travel Market Exhibition in Londen, zegt Fatima Zahra Ammor, minister van Toerisme, Ambacht, Sociale en Solidaire Economie.

Dit evenement biedt Marokko de kans om internationale zichtbaarheid te winnen, investeerders aan te trekken en partnerschappen aan te gaan met het oog op een succesvolle organisatie van het WK-2030 en tegelijkertijd het toerisme een impuls te geven. Eind september 2023 hebben meer dan 490.000 Britse toeristen Marokko bezocht, een stijging van 57% ten opzichte van dezelfde periode in 2022.

Lees ook: Strengere normen voor Marokkaanse hotels

Met deze cijfers is het Verenigd Koninkrijk de derde grootste bron van toeristen voor Marokko geworden. Het ministerie van Toerisme wil het aantal Britse toeristen in de komende drie jaar verdubbelen. In dit kader heeft Fatima Zahra Ammor al ontmoetingen gehad met grote groepen zoals Expedia, TUI, EasyJet en de Britse reisorganisatie JET2, om hen de investeringsmogelijkheden in de Marokkaanse toeristische sector te presenteren.

Bladna.nl