Zoeken

Marokkaanse diaspora geeft impuls aan toeristische sector

19 juli 2022 - 15:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Het toerisme in Marokko is zich goed aan het herstellen. Het versnelde ritme van deze zomer zorgt zelfs voor betere prestaties in vergelijking met de periode voor de pandemie. Het aantal aankomsten is eind juni met 5% gestegen, namelijk 1.140.000 toeristen, tegenover 1.092.000 tijdens dezelfde periode in 2019.

Volgens de cijfers van het ministerie van Toerisme bedraagt de groei 235% ten opzichte van de eerste helft van 2021. De verbetering is gedeeltelijk te danken aan de massale komst van Marokkanen uit het buitenland.

Lees ook: Marokko: alles over de procedure voor de eVisa

Eind juni zijn 620.000 wereld-Marokkanen naar het koninkrijk gereisd om er hun vakantie door te brengen, dat is een groei van 27% ten opzichte van juni 2019. De aankomsten zullen verder stijgen in juli en augustus 2022, voorspelt dezelfde bron.

Lees ook: Hoe plannen de Marokkanen hun vakantie deze zomer?

Het versnelde herstel is ook mogelijk dankzij verschillende mechanismen die door de sector werden ingevoerd. Het ministerie noemt als voorbeeld de versterking van de vliegcapaciteit, de verschillende partnerschappen met touroperators om een groot aantal aankomsten te verzekeren en maatregelen om de aantrekkelijkheid van de bestemming te vergroten, zoals onder meer de invoer van het elektronisch visum, vanaf 10 juli.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team