Zoeken

Toeristen in Marokko: cijfers van een recordjaar

14 december 2023 - 17:00 - Marokko

©

Het toerisme in Marokko heeft in 2023 een recordjaar doorgemaakt. Volgens het ministerie van Toerisme, Ambachten, Sociale en Solidaire Economie hebben in de eerste elf maanden van het jaar maar liefst 13,2 miljoen mensen het koninkrijk bezocht.

Het ministerie benadrukt in een verklaring dat 2023 een keerpunt is voor het Marokkaanse toerisme. Dit aantal overtreft het vorige record van 12,9 miljoen toeristen over het gehele jaar 2019.

Lees ook: Marokko moet voor toerisme naar Dubai kijken

De toename ten opzichte van dezelfde periode in 2022 bedraagt 36%. Alleen al in november 2023 kwamen ongeveer een miljoen toeristen naar Marokko, wat een stijging van 9% betekent in vergelijking met november 2022.

De positieve trend wordt door het ministerie toegeschreven aan effectieve promotieacties en het toenemend luchtverkeer, waardoor Marokko steeds meer wordt gezien als een aantrekkelijke toeristische bestemming.

Lees ook: Marokko mikt op recordtoerisme na aardbeving

Fatima-Zahra Ammor, minister van Toerisme, geeft aan zeer tevreden te zijn met deze uitzonderlijke resultaten. Ze benadrukt dat deze motiverend werken en alle betrokkenen in de sector aanmoedigen om nog meer inspanningen te leveren. De uitvoering van de toeristische routekaart voor 2023-2026 werpt zijn vruchten af en de verwachting is dat het doel van 14 miljoen toeristen eind december 2023 ruimschoots zal worden overtroffen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team