Zoeken

Marokko wil in top 10 belangrijkste toeristische bestemmingen ter wereld

23 juni 2023 - 10:00 - Marokko

©

Het Marokkaans Verkeersbureau (ONMT) wil via zijn communicatie- en promotiestrategie een bijzondere nadruk leggen op zijn ambitie om zo’n 4 miljoen extra reizigers aan te trekken. Deze aankondiging volgt op de uitzonderlijke resultaten die in 2022 en in de eerste helft van 2023 werden behaald, aldus een persbericht van het bureau na een vergadering van de raad van bestuur.

Met de positionering van Marokko onder de tien populairste toeristische bestemmingen ter wereld als doelstelling, heeft het ONMT een actieplan opgesteld dat streeft naar een jaarlijkse groei van 13% tussen nu en 2026. De luchtvaartsector blijft centraal in de strategie, met een aanzienlijke toename van de geplande luchtcapaciteit. De streefcijfers zijn ambitieus: 8,2 miljoen beschikbare stoelen, of 3,9 miljoen potentiële extra passagiers. Partnerschappen met verschillende luchtvaartmaatschappijen zullen de opening van 33 nieuwe routes mogelijk maken voor de zomer van 2023, waarbij acht Marokkaanse bestemmingen worden verbonden met negen Europese markten.

Lees ook: Marokko wil toonaangevende toeristische bestemming worden

Minister Fatim-Zahra Ammor van Toerisme, Ambachten en Sociale en Solidaire Economie, zegt dat 2023 in het teken zal staan van de veerkracht, de heropleving en de hernieuwde ambitie van de Marokkaanse toeristische sector. Dankzij een innovatieve en offensieve strategie is Marokko een toonaangevende bestemming geworden, met een krachtige ervaringsgerichte boodschap, authentiek in zijn waarden en eigentijds in zijn creativiteit.

Lees ook: De nieuwe ambities van Marokko voor toerisme en luchtvaart

Het ONMT begon sterk aan dit jaar en is in lijn met de routekaart van het ministerie van Toerisme, dat 17,5 miljoen toeristen aan wil trekken tegen 2026. De campagne "Maroc, Terre de Lumière" (Marokko, land van licht) zal worden geïntensiveerd, net als het merk "Pays" (Land), dat verder zal worden gevoed door een boeket van lokale en thematische bestemmingsmerken. Ook het binnenlands toerisme blijft een prioriteit voor het ONMT, dat onder de merknaam "Ntla9awfbladna" de troeven van Marokko beter wil promoten bij de lokale bevolking en bij de Marokkaanse diaspora.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team