Zoeken

Hotelindustrie Marokko in zwaar weer

5 oktober 2023 - 19:00 - Economie

©

De hotelsector in Marrakech, Agadir en Ouarzazate bevindt zich in een moeilijke situatie. Door een gebrek aan overheidssteun en nieuwe investeringen dreigen talrijke etablissementen te moeten sluiten.

Volgens Al Akhbar bevinden 30 hotels in Marrakech, 30 in Agadir en 20 in Ouarzazate zich in een benarde situatie en staan ze aan de rand van een faillissement. Een dergelijke ontwikkeling zou ongetwijfeld een negatief effect hebben op het nationale toerisme, aangezien deze steden samen goed zijn voor 60% van de toeristische inkomsten van het land.

Lees ook: Coach Issam Charraï reageert op zege Marokko tegen Mali

Diverse factoren hebben geleid tot deze situatie. De geïnterviewde bronnen wijzen op een daling van de inkomsten en investeringen in de sector en een tekort aan overheidssteun. Verschillende hotels hebben hun deuren gesloten voor renovatiewerkzaamheden. Hoewel de recente aardbeving in Al Haouz niet de directe oorzaak is, heeft deze ook bijgedragen aan de bestaande problematiek.

Lees ook: Toerisme: Marokko wil in wereld top 10

In de hoop de sector te helpen herstellen doen toerismeprofessionals een beroep op de staat. Ze vragen om meer investeringen in de sector, vooral in de grote toeristische gebieden, en om steun bij het creëren van banen in deze regio’s. Sommigen stellen ook de oprichting voor van een Marokkaans Bureau voor Toerismepromotie. "De regering heeft zojuist een ambitieus toerismeontwikkelingsprogramma gelanceerd", meldt een vertegenwoordiger van een beroepsvereniging uit Marrakech. Daarnaast heeft het Fonds Mohammed VI voor investeringen een actieplan opgesteld om de meest kwetsbare hotels bij te staan.

Bladna.nl