Zoeken

Marokko gokt op binnenlands toerisme

6 januari 2024 - 20:00 - Marokko

©

Het Marokkaanse Ministerie van Toerisme, Ambacht en Sociale en Solidaire Economie heeft in 2023 diverse initiatieven ontplooid om het binnenlands toerisme te bevorderen en te versterken.

Het departement beschouwt binnenlands toerisme als een fundamentele pijler van de toeristische sector, vanwege de bijdrage aan economische en sociale groei, werkgelegenheid en de stimulering van gerelateerde sectoren. Dit standpunt werd benadrukt in een reactie op een schriftelijke vraag van de parlementaire groep van de Volksbeweging (MP).

Lees ook: Hotels steeds duurder voor Marokkanen, minister antwoordt

Volgens het ministerie heeft het binnenlandse toerisme tussen januari en oktober 2023 een recordaantal van 74 miljoen overnachtingen behaald, een stijging van 9% ten opzichte van dezelfde periode in 2022. Het binnenlands toerisme vertegenwoordigt 35% van de nationale overnachtingen en vormt een cruciaal onderdeel van de strategische routekaart voor de toeristische sector voor 2023-2026.

Om het binnenlands toerisme verder te bevorderen, richt het ministerie zich op het aantrekkelijker maken van toeristische producten die populair zijn bij nationale toeristen en het creëren van toeristische complexen die aansluiten bij hun behoeften en budget. Er is speciale aandacht voor het valoriseren van historische steden en het promoten van culturele, natuurlijke en sportieve activiteiten.

Lees ook: CNN belicht onontdekte bestemmingen in Marokko

Ter ondersteuning van deze inspanningen heeft het ministerie, in samenwerking met het Nationaal Marokkaans Verkeersbureau (ONMT), twee promotiecampagnes gelanceerd: "Ntlaqawfbladna" en "NtlaqawfMarrakech". Deze campagnes waren gericht op het aanmoedigen van Marokkanen om de veelzijdige toeristische attracties en rijkdommen van het koninkrijk te ontdekken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team