Zoeken

Honden in Marokkaanse Zemamra afgemaakt

21 mei 2024 - 13:00 - Marokko

©

De lokale autoriteiten in Zemamra, in de regio El Jadida, hebben een controversiële campagne gestart om zwerfhonden in de stad af te maken. De operatie, die wordt gerechtvaardigd door veiligheidsoverwegingen, heeft de woede van dierenactivisten gewekt die het een "misdaad tegen dieren" noemen.

Het aantal zwerfhonden in Zemamra is de laatste tijd sterk toegenomen, wat leidde tot angst en onveiligheid bij de bevolking. De autoriteiten besloten daarom om de honden af te maken. Sommige inwoners steunen deze maatregel, omdat ze het gevoel hebben dat hun veiligheid en die van hun kinderen hierdoor wordt gewaarborgd.

Lees ook: Bethany Hamilton in Marokko voor Rally Aicha des Gazelles

Dierenbeschermingsorganisaties zijn echter fel gekant tegen de campagne. Ahmed Tazi, voorzitter van de vereniging "Adan", noemt de methode barbaars en "in strijd met internationale normen voor volksgezondheid."

Volgens Tazi, die door Hespress werd geïnterviewd, is het afmaken van zwerfhonden geen duurzame oplossing en kan het probleem zelfs verergeren. Hij pleit voor de uitvoering van het protocol dat wordt aanbevolen door het ministerie van Binnenlandse Zaken, dat sterilisatie, vaccinatie en de oprichting van asielen voor deze dieren bepleit.

Lees ook: Zwerfhonden, een nachtmerrie voor Marokkanen

"Sterilisatie stopt de voortplanting en agressiviteit van de dieren, wat bijdraagt aan de volksgezondheid," aldus Tazi. Hij benadrukt dat deze meer humane en verantwoorde aanpak de hondenpopulatie op een duurzame en effectieve manier zou helpen beheersen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team