Zoeken

Buitenlandse activisten belemmeren sluiting dierenasiel in Agadir (video)

27 april 2024 - 11:00 - Marokko

©

Voor de tweede keer op rij zijn de autoriteiten in Agadir teruggekomen op een gerechtelijk bevel tot sluiting van een asiel voor honden, katten en ezels in de wijk Ourir.

De eigenares van het asiel, een buitenlandse vrouw genaamd "Fany", kreeg eerder al uitstel om een oplossing te vinden voor de huisvesting van de meer dan 600 honden, tientallen katten en ezels die in het asiel verblijven. De sluiting van het asiel stuitte op protest van Fany en haar medestrijders, waaronder internationale dierenwelzijnsorganisaties. Zij blokkeerden de toegang tot het asiel en beletten de autoriteiten om de dieren weg te halen.

Lees ook: Agadir krijgt asiel voor zwerfhonden

De bewoners van de wijk Ourir klagen al langer over de overlast van het asiel, met name de stank en het lawaai van de dieren. In 2023 oordeelde een rechtbank in hun voordeel en beval de sluiting van het asiel.

Fany runt het asiel al meer dan twee jaar en biedt hulp aan dieren in nood. Ze behandelt verwonde en zieke dieren en biedt onderdak aan zwerfdieren. De kosten worden gedekt door donaties en vrijwilligerswerk.

Lees ook: Verontwaardiging in Marokko over verwaarloosde honden in dierenasiel

De autoriteiten zijn nu op zoek naar een oplossing die rekening houdt met het welzijn van de dieren én de bezorgdheden van de omwonenden. Er is nog geen nieuwe datum vastgesteld voor de sluiting van het asiel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team