Zoeken

Zwerfhonden, een nachtmerrie voor Marokkanen

15 april 2024 - 07:00 - Marokko

©

Zwerfhonden blijven de rust verstoren in verschillende steden van Marokko. De dieren, die voor het merendeel niet gevaccineerd zijn, vormen een gevaar voor de bevolking.

Naast de overlast die ze veroorzaken met hun aanhoudende geblaf, bedreigen zwerfhonden ook de veiligheid van burgers die bang zijn om aangevallen te worden. Dierenbeschermings- en natuurorganisaties hebben herhaaldelijk aandacht gevraagd voor dit fenomeen en de lokale autoriteiten opgeroepen om samen met de gezondheidsdiensten zwerfhonden te steriliseren en te vaccineren tegen rabiës.

Lees ook: Marokko: zwerfhonden heersen over de straten

Ook de oppositie heeft al meerdere malen gewaarschuwd voor de toename van zwerfhonden in het koninkrijk, met nadruk op het gevaar dat ze vormen voor de burgers, en met name voor kinderen. In een mondelinge vraag aan de regering benadrukte parlementslid Hayat Laraïch van de USFP-partij dat het fenomeen van zwerfhonden in Marokko toeneemt, wat angst en bezorgdheid wekt bij de bevolking.

Lees ook: Roedels zwerfhonden zorgen voor chaos in Casablanca

Het parlementslid herinnerde eraan dat deze dieren bijdragen aan de overdracht van ziekten en enorme schade toebrengen aan de gezondheid van de burgers en het milieu. Daarom vroeg Laraïch welke maatregelen de regering van plan is te nemen om een einde te maken aan het fenomeen van zwerfhonden in het koninkrijk, om de veiligheid en gezondheid van de Marokkanen te waarborgen en het milieu te beschermen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team