Zoeken

Zwerfhonden zaaien terreur in Casablanca

6 mei 2024 - 14:00 - Marokko

©

Bewoners van Casablanca en omgeving uiten hun zorgen over de toename van zwerfhonden. Deze dieren veroorzaken niet alleen overlast, maar vormen ook een bedreiging voor de volksgezondheid.

Volgens de inwoners van de Marokkaanse metropool verstoren de zwerfhonden de nachtrust met hun aanhoudend geblaf. In volkswijken is er angst om aangevallen te worden door de honden, met name op de weg naar de moskee voor het ochtendgebed.

Lees ook: Roedels zwerfhonden zorgen voor chaos in Casablanca

Dier- en milieubeschermingsorganisaties hebben de gemeenteraad al herhaaldelijk verzocht om de inspanningen op te voeren om zwerfhonden op straat te verzamelen, ze te vaccineren tegen rabiës en te steriliseren. Ze hopen dat de lokale autoriteiten zullen samenwerken met de gezondheidsdiensten en organisaties die op dit gebied actief zijn om de volksgezondheid te beschermen en de voortplanting van zwerfhonden te stoppen.

Lees ook: Zwerfhonden, een nachtmerrie voor Marokkanen

De oproepen van de organisaties lijken gehoord te zijn. De gemeenteraad van Casablanca is van plan de overeenkomst tussen de gemeente en de lokale ontwikkelingsmaatschappij Casa Environnement te verlengen. Dit om overlast, ziekteverwekkers en zwerfdieren, met name honden, te bestrijden. Het budget voor deze bestrijding zou de komende vijf jaar verdubbeld worden van 20 naar 25 miljoen dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team