Zoeken

Slachting honden in Marokko gaat door, ook tijdens lockdown

25 april 2020 - 18:40 - Marokko

©

De slachting van zwerfhonden in Marokkaanse steden gaat door, ook tijdens de noodsituatie, vooral in de provincie Tinghir.

In Boulmane Dades werden eerder deze week tientallen zwerfhonden doodgeschoten en soms zelf levend begraven, ondanks de geldende wetgeving.

Beelden van de slachting werden op sociale media gedeeld. Mannen met oranje vestjes werden gefilmd terwijl ze de dode dieren uit een voertuig laadden en in een massagraf gooiden. De mannen gooiden zelfs levende puppy’s in het graf.

De schokkende beelden zorgden voor veel verontwaardigde reacties op sociale media en onder de plaatselijke bevolking. Velen eisen dat de daders van de slachting worden vervolgd.

Gemeentevoorzitter Mohamed Qacha stelt nooit het bevel te hebben gegeven om de puppy’s levend te begraven. Tegen de mannen die in het filmpje te zien zijn zouden disciplinaire maatregelen zijn getroffen. De levende pups werden volgens Qacha op tijd gered en naar "een veilig plek" gebracht. De slachting van de honden werd volgens Qacha door de lokale autoriteiten besloten als gevolg van de vele klachten van inwoners.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team