Zoeken

Haven Tanger Med bij wereldtop

24 augustus 2022 - 12:20 - Economie

©

Het havencomplex Tanger Med blijft, ondanks de wereldwijde crisis, goed presteren. De Marokkaanse haven staat volgens de Wereldbank in de top 3 van de meest efficiënte containerhavens ter wereld.

In een recent verslag over de havens in de wereld, maakt de internationale financiële instelling melding van de sterke veerkracht van de haven Tanger Med. Het wordt beschouwd als één van de belangrijkste en meest erkende havens, niet alleen in Afrika en het Middellandse-Zeegebied, maar ook internationaal.

Lees ook: "Mohammed VI moderniseerde Noord-Marokko om Sebta en Melilla te verstikken"

Meer bepaald behoort Tanger Med tot de top drie van Arabische havens. Het complex staat ook op de zesde plaats van 370 havens in de tweede editie van de Container Port Performance Index van de Wereldbank. "De best beoordeelde in Europa en Noord-Afrika," aldus het rapport.

Op internationaal vlak overtreft de Marokkaanse haven de haven van Ningbo-Zhoushan (China), de haven van Djedda (Saoedi-Arabië), de haven van Guangzhou (China), de haven van Yokohama (Japan) en de haven van Algeciras (Spanje).

Lees ook: Tanger Med Zone: 28 nieuwe bedrijven in 2021

In de regio Europa en Noord-Afrika staat Tanger Med op de eerste plaats, vóór de havens van Algeciras in Spanje, Port Said in Egypte en Barcelona in Spanje, aldus dezelfde bron.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team