Zoeken

Tanger Med krijgt nieuwe parkeerplaats voor 200 voertuigen

30 april 2022 - 09:00 - Economie

©

Tanger Med zal beginnen met de bouw van een nieuwe parkeergarage met een capaciteit van 200 plaatsen om het handelsverkeer, dat sinds enkele maanden sterk toeneemt, te vergemakkelijken.

Het is de bedoeling dat deze nieuwe infrastructuur tegemoetkomt aan de vraag naar parkeerplaatsen die sinds de opening van de haven Tanger Med 2 in juni 2019 is ontstaan, zo meldt L’Économiste. Men wijst erop dat de mondiale maritieme handel sinds enkele jaren een aanzienlijke toename kent.

Lees ook: Tanger Med verplettert haven Algeciras

Volgens gegevens van de haven zal Tanger Med in 2022 meer dan 7 miljoen containers verwerken en daarmee een nieuw record vestigen. Met een groeipercentage van 24% komt het nieuwe resultaat uit op 7,2 miljoen containers. Dit is te danken aan de dynamiek van de haven Tanger Med 2, na de ingebruikname van de terminals TC4 en TC3 in 2019. In totaal werden iets meer dan 10.900 schepen behandeld aan de verschillende kades en terminals van het havencomplex, een stijging van 12%.

Lees ook: Tanger Med streeft top 20 op wereldniveau

Ook het wegverkeer overschreed in deze periode voor het eerst de 400.000 vrachtwagens, vooral dankzij het herstel van de industriële uitvoer en de goede resultaten van de landbouwcampagne en de agro-industriële uitvoer.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team