Zoeken

Tanger Med bij drie meest efficiënte havens ter wereld

27 maart 2022 - 11:40 - Economie

©

Opnieuw goed nieuws voor het havencomplex van Tanger Med, dat zich eens te meer onderscheidt door zijn efficiëntie. Een Amerikaanse studie heeft uitgewezen dat de Marokkaanse haven tot de drie meest efficiënte containerhavens ter wereld behoort.

Een onderzoek dat Priceonomics deze week heeft gepubliceerd, heeft drie criteria onderzocht om de efficiëntie van de 44 grootste havens ter wereld in 2021 te meten. Dit zijn de ligtijd (de tijd die een schip wacht voordat het in een haven aankomt), de aanlooptijd (de tijd dat een schip in de haven blijft terwijl goederen worden gelost en geladen) en de totale tijd (de ligtijd en de aanlooptijd gecombineerd, berekend in dagen).

Lees ook: Tanger Med verplettert haven Algeciras

Met een wachttijd van slechts 0,2 dagen is de haven van Tanger Med bijvoorbeeld de op één na snelste haven ter wereld, na de Chinese haven Shenzhen (0,0 dagen). In deze categorie doet de Marokkaanse haven het beter dan verscheidene grote havens, met name de haven van Los Angeles met een ligtijd van 5,9 dagen.

Lees ook: Tanger Med papierloos vanaf 15 februari

Tevens blijkt uit de studie dat de Marokkaanse haven met 0,7 dagen op de 5e plaats staat wat betreft de wachttijd voor het laden en lossen van goederen, vóór de havens van Hong Kong en Colon in Panama. Uitgedrukt in totale tijd staat zij op de derde plaats in de wereld met een waarde van 0,8. Dit betekent dat een schip er minder dan een dag over doet om de haven binnen te varen en goederen te lossen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team