Zoeken

Halal-certificering: overeenkomst tussen Marokko en Saoedi-Arabië

8 oktober 2022 - 20:00 - Economie

©

Marokko en Saoedi-Arabië hebben twee overeenkomsten ondertekend om hun samenwerking op het gebied van halal-normering en -certificering verder te ontwikkelen.

Minister Ryad Mezzour van Industrie en Handel ontving op maandag 3 oktober 2022, zijn Saoedische ambtgenoot Majed El Kassbi, die vergezeld was van een Saoedische delegatie bestaande uit vertegenwoordigers van 14 ministeriële departementen en 62 particuliere ondernemers.

Lees ook: Halal bankieren groeit ondanks moeilijkheden

De eerste overeenkomst heeft betrekking op een technisch samenwerkingsprogramma tussen het Marokkaans normeringsinstituut (IMANOR) en zijn Saoedische tegenhanger. Dit programma is er specifiek op gericht de uitwisseling van deskundigheid en informatie op het gebied van normalisatie te ontwikkelen en de coördinatie tussen overheidsinstanties te versterken. De tweede overeenkomst betreft de samenwerking op het gebied van de wederzijdse erkenning van halal-certificaten en lokale producten, met als vertegenwoordigers IMANOR en de Saudische Food and Drug (SFDA).

Lees ook: Marokkaanse halal wil Canadese markt veroveren

De bijeenkomst maakt deel uit van de consolidatie en versterking van de bilaterale betrekkingen tussen Marokko en Saoedi-Arabië en heeft als doel na te gaan hoe de handel tussen beide landen kan worden vergemakkelijkt en ontwikkeld en hoe de samenwerking op verschillende industriële gebieden kan worden versterkt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team