Zoeken

Marokko-Israël: 117 miljoen dollar aan handel in 2021

25 augustus 2022 - 09:40 - Economie

©

Marokko en Israël hebben sinds het herstel van hun diplomatieke betrekkingen, ook hard gewerkt aan het versterken van hun handelsbetrekkingen. De handel tussen de twee landen bereikte in 2021 een totaal van 117 miljoen dollar.

Marokko en Israël hebben na de normalisatie van hun betrekkingen, verschillende economische en commerciële samenwerkingsovereenkomsten ondertekend. In 2021 bereikte de handel tussen het koninkrijk en Israël 117 miljoen dollar. Volgens het Israel Export Institute, dat zich baseert op informatie van het Centraal Bureau voor de Statistiek, bedroeg de stijging van de export meer dan 200% ten opzichte van 2020. In datzelfde jaar is de handelsbalans in het voordeel van Israël.

Lees ook: Hernieuwbare energie: Israël wil Marokkaanse markt veroveren

Hoewel Ohad Cohen, directeur van de Israëlische dienst voor buitenlandse handel, beweert dat de invoer van goederen in Marokko in 2021 met 15% is gedaald in vergelijking met het jaar daarvoor, blijkt uit de databank van de Verenigde Naties over de wereldhandel, dat de twee landen in het afgelopen jaar voor meer dan 100 miljoen dollar handel met elkaar dreven.

Het grootste deel van de Israëlische export naar Marokko bestaat uit voertuigen, vliegtuigen en schepen, transportmaterieel, kunststoffen, rubber en derivaten daarvan, industriële chemicaliën, machines en elektrische apparatuur. De Marokkaanse uitvoer naar de Hebreeuwse staat omvat met name auto-onderdelen, textiel, olijven, sardines en pasta.

Lees ook: Israël streeft naar integratie Marokkaanse werknemers in diverse sectoren

Marokko en Israël zijn van plan om tegen 2023 de handel op te voeren naar 250 miljoen dollar. Een realistisch en haalbaar doel, gezien de goede samenwerking die de twee landen aan het ontwikkelen zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team