Zoeken

Marokko en EU evalueren visserijovereenkomst

13 november 2022 - 14:00 - Economie

©

De Gemengde Euro-Marokkaanse Commissie van de partnerschapsovereenkomst inzake duurzame visserij, kwam bijeen op 9 en 10 november in Rabat om de toepassing van het akkoord te evalueren.

De huidige partnerschapsovereenkomst inzake duurzame visserij en het bijbehorende uitvoeringsprotocol, zijn in werking getreden op 18 juli 2019. De overeenkomst creëert een strategisch bestuurskader met Marokko, dat een belangrijke partner is van de Europese Unie in het kader van het nabuurschapsbeleid. De overeenkomst is van belang voor een duurzaam beheer van de visbestanden en de economische- en sociale ontwikkeling van de bevolking in de onder de overeenkomst vallende gebieden.

Lees ook: Spaanse vissersboten mijden Marokkaanse wateren

De vierde vergadering van de Gemengde Euro-Marokkaanse Commissie werd enerzijds voorgezeten door Zakia Driouich, secretaris-generaal van het departement Maritieme Visserij, die de Marokkaanse delegatie leidde, en door Céline Idil, hoofd van de administratieve eenheid voor handelsbesprekingen en partnerschapsovereenkomsten op het gebied van duurzame visserij van de Europese Commissie, die de EU-delegatie leidde.

Lees ook: Europese Hof verklaart visserijovereenkomst Marokko-EU nietig

Beide partijen toonden zich in een gezamenlijke verklaring aan het eind van de bijeenkomst zeer verheugd over het strikte beheer van de overeenkomst en verbinden zich om oplossingen te vinden voor de moeilijkheden die opduiken ten gevolge van de huidige internationale crises. Daarnaast zullen wetenschappers die zich zorgen maken over de instandhouding van de visbestanden, zich verder toeleggen op de wetenschappelijke aspecten van de overeenkomst.

Bladna.nl