Zoeken

Marokko en Israël richten agrarisch studiecentrum op

30 september 2023 - 13:00 - Economie

©

Marokko en Israël hebben besloten hun samenwerking op het gebied van landbouw en water te versterken. In dit kader hebben beide partijen een memorandum van overeenstemming ondertekend.

De samenwerking tussen Marokko en Israël in de sectoren landbouw en water heeft een rooskleurige toekomst. Aan de zijlijn van de tweede editie van de Afrikaanse Conferentie over Risicoreductie in de Gezondheid, gericht op het thema "Gezondheid in Afrika: water, milieu en voedselveiligheid" in Marrakech, hebben Mohamed Sadiki, de Marokkaanse minister van Landbouw, en zijn Israëlische ambtgenoot Avi Dechter, een akkoord ondertekend om hun samenwerking op deze twee gebieden te versterken.

Lees ook: Marokko-Israël: oprichting centrum voor woestijnlandbouw

De overeenkomst voorziet in de oprichting van een agrarisch studiecentrum en de implementatie van een technologisch landbouwproject gericht op hydraulische landbouw. Voordat het akkoord werd ondertekend, hadden beide verantwoordelijken bilaterale gesprekken over het versterken van de samenwerking tussen de twee landen op het gebied van landbouw en zeevisserij.

Lees ook: Marokko: landbouw krijgt 3,7 miljard dirham subsidies

Marokko en Israël nemen "belangrijke stappen om hun partnerschap te versterken, waardoor deze overeenkomst slechts een begin is", legde de Israëlische minister van Landbouw uit. Hij benadrukte ook het belang van kennisuitwisseling en expertise op het gebied van landbouw en water. Avi Dechter is bovendien overtuigd dat er in de komende jaren concrete resultaten zullen worden behaald op het gebied van voedselveiligheid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team