Zoeken

Marokkaanse halal wil Canadese markt veroveren

29 september 2021 - 12:43 - Economie

©

De Marokkaanse Organisatie van Exporteurs (ASMEX) blijft het label "Made In Morocco" in de wereld promoten. Op het Canada-Arab World Business Forum, dat ASMEX samen met de Canada-Arab Business Council organiseerde, werden de voordelen van de halal-business gepresenteerd.

Het thema van de economische conferentie was de "aansluiting van bedrijven met de vooruitzichten op wederopbouw en het post-corona herstel". De conferentie werd bijgewoond door de premiers van Ontario, Saskatchewan en Alberta, Canadese en Arabische economische en institutionele actoren en leden van het corps diplomatique.

Lees ook: Quick boekt financieel succes met halal-aanbod

De panelleden spraken over de economische inspanningen voor een herstel post-corona en over de ontwikkeling van mogelijkheden voor handel en investeringen in sectoren zoals landbouw en agro-voeding, energie en mijnbouw, hernieuwbare energie, de digitale economie en de informatie- en telecommunicatiesector.

De economische dienst van de Marokkaanse ambassade in Canada en het Marokkaanse ASMEX, maakten van de gelegenheid gebruik om de vele mogelijkheden te belichten die Marokkaanse producten met het label Halal en Bio bieden voor hun potentiële doorbraak op de Canadese markt.

Lees ook: Steeds meer keuze op halal-markt voor Rotterdammers

De voorzitter van de groep "Halal en Bio Export" van ASMEX, Adnane Gueddari, wees er in zijn toespraak op dat het merendeel van de Marokkaanse biologische landbouwproducten bestemd is voor de export, met een opmerkelijke stijging van de exportvolumes in de afgelopen jaren, met name naar landen van de Europese Unie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team