Zoeken

Gad Elmaleh spreekt over gehechtheid aan New York

15 maart 2023 - 08:00 - Cultuur

©

De Marokkaanse acteur en comedian Gad Elmaleh is momenteel op tournee met zijn voorstelling ’D’ailleurs’. Hij treedt binnenkort op in New York, een stad die hij enorm bewondert en die hij beschouwt als "het Mekka van de stand-up comedy".

Gad Elmaleh keert op 11 april terug naar New York voor een optreden. Hij is erg gehecht aan de Amerikaanse stad waar hij enkele jaren heeft gewoond. "Naar mijn mening is dit het Mekka van de stand-up comedy. Het is de plek waar stand-up comedy is ontstaan. Het is de stad waar mijn idolen als Woody Allen en Jerry Seinfeld wonen", zei hij in een interview met Le Petit Journal.

Lees ook: Gad Elmaleh: "Vroeger nam ik vrouwen mee naar de disco, nu naar de mis"

De comedian realiseerde er ook zijn droom om in het Engels op te treden, in comedy clubs te staan, talkshows te doen en elke dag zijn sketches aan te scherpen. "Ik heb er drie jaar gewoond. Deze stad spreekt me echt aan, ik heb er een echte band mee. Ik ben zo gefascineerd door Broadway en de hele cultuur. Het is echt ongelooflijk inspirerend voor mij," aldus de cabaretier.

Gad Elmaleh ging onlangs naar New York om zijn optreden voor te bereiden. "Een paar weken geleden ging ik naar Jerry Seinfeld kijken in het Beacon Theater in New York. Ik voelde een soort nostalgie naar dit toneelhuis waar ik heel lang geleden in het Frans op de planken heb gestaan", vertelt hij. Inmiddels speelde hij ook al in het Engels, met name in Carnegie Hall, in clubs en talkshow. "Ik wilde deze zaal opnieuw aandoen omdat het heel groot is, maar ook zeer warm. Het Engelse spektakel was heel anders dan wat ik nu doe." Deze keer zal Elmaleh in het Frans optreden voor Franstalige expats.

Lees ook: Gad Elmaleh openhartig over burnout

"Ik zeg ’Francophone’, want als ze in New York Francofoon zeggen, bedoelen ze vooral Fransen, maar er zijn ook Noord-Afrikanen, Afrikanen, Libanezen, Zwitsers, enzovoort. De Franstalige wereld wordt geëerd op dit soort avonden en ik hou van dat idee. Anders dan toen ik in het Engels speelde en ik meer risico’s nam, voel ik nu een soort comfort in het spelen in mijn eigen taal, voor een publiek waar ik graag voor optreed in New York."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team