Zoeken

Gad Elmaleh openhartig over zijn kwellingen

22 augustus 2023 - 09:00 - Cultuur

©

De Marokkaanse komiek Gad Elmaleh heeft openhartig gesproken over de "constante beoordeling" waar hij zijn hele leven onder heeft geleden.

De term "syndroom van de ’bledard’", waar Gad Elmaleh de bedenker van is, is iets waar hij al heel zijn leven onder lijdt. Hij legde de term uit als "een enigszins poëtische manier om te zeggen dat men probeert zich aan te passen", in een interview met Le Monde. "Deze constante beoordeling heeft zwaar op mij gewogen", bekende de komiek. De term is bedoeld om degenen te beschrijven die, net als Gad Elmaleh, hun geboorteland hebben verlaten en proberen zich aan te passen aan het nieuwe land.

Lees ook: Gad Elmaleh bekritiseerd voor steun aan Leeuwinnen van de Atlas

Geboren in een Marokkaanse joodse familie in Casablanca, verliet Gad op 17-jarige leeftijd Marokko voor Montreal om te studeren. Met zijn diploma’s op zak kwam hij in 1992 naar Parijs, om een artistieke opleiding te volgen aan de Cours Florent, waar hij twee en een half jaar studeerde. De komiek is vader van twee jongens (Noé, 22 jaar en Raphaël, 9 jaar), geboren uit twee verschillende relaties.

Lees ook: Gad Elmaleh spreekt over gehechtheid aan New York

Ondanks de moeilijkheden heeft Gad Elmaleh altijd zijn gevoel voor humor behouden. "Wanneer je geen komiek bent, weet je niet echt of wat je doet grappig is. Als je een komiek bent, doe je dingen die je al voor 3000 mensen hebt getest. Er zijn zinnen en uitdrukkingen die je al jaren gebruikt en die ineens niet meer werken en je krijgt geen feedback. Het is verwarrend. Je zakt steeds verder weg, het is een neerwaartse spiraal", zei hij in een interview met Télé 7 jours, waarin hij zijn "nachtmerrieachtige" deelname aan een nieuwe humorprogramma besprak.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team