Zoeken

Gad Elmaleh over ontmoeting met Paus Franciscus

25 december 2022 - 21:00 - Cultuur

©

De Marokkaanse cabaretier Gad Elmaleh laat zich openhartig uit over zijn ontmoeting met paus Franciscus in het Vaticaan op 23 december. Tijdens de bijeenkomst bekeken ze samen een aantal passages uit zijn film "Reste un peu", die sinds 16 november in de Franse bioscopen te zien is en gebaseerd is op zijn spirituele reis naar het katholicisme.

"Vandaag, 23 december 2022, had ik de eer en de immense vreugde om paus Franciscus te ontmoeten in het Vaticaan," schreef Gad Elmaleh op sociale media. Hij vergezelde het bericht van een aantal foto’s van de audiëntie, die niet op de officiële film agenda van de paus stond. Bij die gelegenheid toonde hij hem passages uit zijn film "Reste un peu".

Lees ook: Gad Elmaleh onthult bekering tot christendom

"Daarna spraken we over het broederschap tussen volkeren en de interreligieuze dialoog," aldus de comedian. "Ik was zeer ontroerd door deze grote man, eenvoudig, nederig en stralend. Een grote inspiratie, ongeacht onze religie." Hij noemde de ontmoeting met de Paus een moment van delen, liefde en humor.

"Het zijn verschillende emoties. Er is de spirituele figuur, hij vertegenwoordigt de Kerk, maar er is ook de man. We spraken over diepgaande onderwerpen, we hebben ook veel gelachen. Het was geen afspraakje maar een ontmoeting. We begonnen met een gesprek over licht, omdat ik in mijn brief had uitgelegd dat ik om deze ontmoeting vroeg in het dubbele licht van Chanoeka en Kerstmis," vertelde Gad Elmaleh in een interview met Le Figaro na zijn ontmoeting met de Paus.

Lees ook: Gad Elmaleh vertelt hoe een monnik hem hielp

Zijn film heeft veel opschudding veroorzaakt en heftige reacties uitgelokt vanwege de door Gad Elmaleh vakkundig in stand gehouden vaagheid over zijn vermeende bekering tot het christendom. De comedian is zelf geboren in een Joodse familie in Marokko.

Bladna.nl