Zoeken

Gad Elmaleh: "De golf van solidariteit is ongelofelijk"

1 oktober 2023 - 16:20 - Cultuur

©

In een interview spreekt de Marokkaanse komiek Gad Elmaleh over zijn show ter solidariteit met de slachtoffers van de aardbeving op 8 september in Marokko. De vertoning is gepland voor 2 oktober in de Dôme van het Palais des Sports in Parijs.

Waar kwam het idee vandaan om een show te organiseren, simpelweg getiteld "Show Solidariteit Marokko", na de krachtige aardbeving die het Marokkaanse volk rouwend achterliet?

Lees ook: Marokkaanse komiek Gad Elmaleh spreekt tijdens de mis van Paus Franciscus

"Het is een heel specifiek gevoel. Samen met Roman Freyssinet, Redouane Bougheraba en Booder dachten we: ’Wat kunnen we doen?’ Instagram-story’s posten? Schrijven ’gedachten’ of ’gebeden’? Dat is allemaal goed en wel, maar op een bepaald moment moet je actie ondernemen", vertelt Gad Elmaleh via een video-interview vanuit zijn huis, aan i24 News. "Wat we het beste kunnen, is ons vak. Geven. We zullen nooit lachen om, of als we het doen, is het tegen de tranen, tegen de tragedie. We laten zien dat we proberen verder te gaan, hoop te hebben."

Lees ook: Gad Elmaleh: wat is zijn fortuin?

De komiek belooft de opbrengsten van de show naar Marokko te sturen. "Natuurlijk zullen we eer betonen. We zullen niet negeren wat er gebeurt, de tragische en verdrietige kant van de zaak. Maar ik wil verbinding maken met het publiek, hen eraan herinneren waarom ze hier zijn, wat er met het geld gedaan zal worden en hoe het naar dit fonds zal worden overgemaakt", getuigt hij, waarbij hij ook de veerkracht van de Marokkanen prijst. Ze "gaan door met hun dagelijkse leven, hun uitdagingen, hun geest, hun humor, hun levenslust en hun hoop". "Het gaat niet alleen om de mensen die zijn overleden of gewond geraakt. Heel Marokko is gewond, verkeert in nood. De golf van solidariteit was ongelofelijk voorbeeldig", concludeert Gad Elmaleh.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team