Zoeken

Gad Elmaleh openhartig over burnout

8 januari 2023 - 17:00 - Cultuur

©

Ook al heeft hij altijd een glimlach op zijn lippen en heeft hij nooit zijn levenslust verloren, het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn geweest voor Gad Elmaleh. De Marokkaanse komiek beschrijft een donkere fase in zijn carrière, toen hij bijna alles verloor.

"Mijn slechtste herinnering is toen ik op de rand van een burnout stond. Het was 15 jaar geleden, toen ik te veel had opgetreden. Ik hoorde mijn eigen grappen als een soort duivelse geluiden, het was verschrikkelijk," zei Gad Elmaleh in de podcast In Power.

Lees ook: Gad Elmaleh over ontmoeting met Paus Franciscus

De Marokkaanse komiek verklapte dat hij "bijzonder ontevreden was na de show. Ik stapte van het podium en dacht: ’Dit werk wil ik nooit meer in mijn leven doen, nooit meer’. Eigenlijk is het niet alleen maar een inschatting van wat er gebeurt, ik heb gewoon minder gedaan, het doet me denken aan Diam’s en de documentaire."

Lees ook: Gad Elmaleh onthult bekering tot christendom

Van zijn succes heeft Gad Elmaleh geen spijt, maar hij geeft toe dat hij op een bepaald moment in zijn leven is verdwaald. "Op een gegeven moment raak je een beetje verdwaald. Ik zag het niet, maar ik herinner me een moment waarop ik op het randje zat," geeft hij toe. Nu is hij blij met het "geluk" dat hij had, "want het is te laat als je een echte burnout hebt".

Bladna.nl