Zoeken

Gad Elmaleh trots op "Marokkaanse model van joods-islamitische broederschap"

14 november 2022 - 20:00 - Cultuur

©

Ter gelegenheid van de release van zijn film "Reste un peu" (Blijf nog even), die op 16 november uitkomt, spreekt de Marokkaanse komiek Gad Elmaleh over de spirituele rijkdom van Marokko, "een land van joods-islamitische broederschap" waarvan het model "nergens anders" bestaat.

"Ik had het geluk om in Marokko te wonen, in een land van joods-islamitische broederschap, om te studeren aan de Yeshiva... Ik heb sinds mijn jeugd een band met spiritualiteit via het jodendom," zei Gad Elmaleh in een interview met i24News.

Lees ook: Gad Elmaleh onthult bekering tot christendom

De Marokkaanse komiek voegt eraan toe dat dit soort onderwijs heeft bijgedragen tot "een verrijking van zijn geestelijke reis en zijn ontmoeting met zijn christelijke broeders en zusters". Volgens hem "is het Marokkaanse model van joods-islamitische broederschap uniek in de wereld. Het bestaat nergens anders. Bepaalde extremen, Joden en Moslims, zijn er niet blij mee. Ja, het is complex, maar het is de waarheid en we kennen elkaar".

Lees ook: Gad Elmaleh openhartig over relatie met dochter prinses van Monaco

Heeft Gad Elmaleh zich echt bekeerd tot het katholicisme? Op deze vraag zegt de acteur dat "het antwoord in zijn film te vinden is, dus deze vraag beantwoorden zou hetzelfde zijn als de film verklappen". "Ik ben niet gek, ik hoor dat het schokkend is en dat men in de Joodse gemeenschap zegt: ’Wat heeft hij gedaan, wat is er aan de hand? Ik had deze reacties verwacht, vooral omdat het ook de reacties van mijn ouders zijn", concludeert de cabaretier.

Bladna.nl