Zoeken

Ex europarlementariër beschuldigt Marokkaanse premier van corruptie

22 december 2022 - 09:00 - Marokko

©

Terwijl er binnen het Europees Parlement sprake is van een groot corruptieschandaal, beweert voormalig Frans parlementslid José Bové, dat de Marokkaanse regeringsleider Aziz Akhannouch hem probeerde om te kopen tijdens onderhandelingen over een vrijhandelsovereenkomst.

De voormalige Groene europarlementariër José Bové vertelde aan France Inter hoe Aziz Akhannouch hem probeerde om te kopen tijdens onderhandelingen over een vrijhandelsovereenkomst. "Als rapporteur voor de vrijhandelsovereenkomst inzake groenten en fruit met Marokko heb ik me tegen dit project verzet, omdat het schadelijk was voor Marokkaanse en Europese producenten," aldus Bové.

Lees ook: Marokko genoemd in EU-corruptieschandaal

De politicus destijds benaderd door Aziz Akhannouch die op dat moment de Marokkaanse minister van Landbouw was. Hij zou hem verteld hebben dat hij zijn verzet "niet kon verdragen", aldus José Bové.

Lees ook: Marokkaans parlementslid verdacht van illegale verkoop WK-tickets

"Hij bood me aan een cadeautje te brengen in Montpellier, in een discreet café, en dat we elkaar tussen Kerstmis en Oud en Nieuw zouden ontmoeten", aldus de voormalige Europarlementariër. "Het was geen theepot, dat is duidelijk". Bové zegt dat hij daarna "een adres" heeft verstrekt aan de voormalige Marokkaanse minister van Landbouw, "dat van [zijn] advocaat". "Het stopte," zegt hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team