Zoeken

Kamerlid Marokko veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf

23 december 2022 - 13:00 - Marokko

©

Rachid El Fayek, RNI-parlementslid die beschuldigd werd van diefstal van onroerend goed in de regio Fez, is woensdag veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf wegens "corruptie, verduistering van openbare middelen en ambtsmisbruik".

De voormalige voorzitter van de gemeente Oulad Taleb werd beschuldigd van corruptie, verduistering en verkwisting van openbare middelen en vervalsing van officiële documenten. De zaak volgde op een onderzoek van de gerechtelijke politie naar stedenbouwkundige projecten, in het bijzonder het huisvestingsprogramma.

Lees ook: Parlementslid belandt in gevangenis Fez

Rachid El Fayek werd gearresteerd samen met 15 anderen, waaronder zijn broer, die ook lid is van de RNI, een regeringsambtenaar, een bedrijfsleider, een ander parlementslid en een gemeenteambtenaar. Sommigen van hen werden in hechtenis genomen, terwijl vrij werden vervolgd. Een verzoek van de verdediging van El Fayek om voorlopige invrijheidstelling werd door de rechtbank afgewezen.

Lees ook: Vastgoedmaffia Fez: proces Kamerlid Rachid El Fayek uitgesteld

Het vonnis werd woensdag bekendgemaakt. De strafkamer van het hof van beroep van Fez heeft Rachid El Fayek veroordeeld tot zes jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf en een boete van een miljoen dirham wegens "corruptie, verduistering van openbare middelen en ambtsmisbruik". Zijn broer Jawad El Fayek, voormalig voorzitter van de prefectuurraad van Fez, werd samen met zijn eerste plaatsvervanger veroordeeld tot respectievelijk drie jaar en negen maanden gevangenisstraf. Zijn secretaris werd veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van anderhalf jaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team