Zoeken

Marokkaans parlementslid verdacht van illegale verkoop WK-tickets

20 december 2022 - 14:00 - Marokko

©

Mohamed El Hidaoui, RNI-parlementslid voor Safi is op verdenking van betrokkenheid bij de illegale verkoop van kaartjes voor WK-wedstrijden in Qatar, gedagvaard voor de regionale tuchtcommissie van zijn partij.

Volgens een verklaring van de partijleiding is het besluit genomen door het nationale bureau van de partij. Het is gebaseerd op een audio-opname die op sociale media viraal is gegaan en die wordt toegeschreven aan het parlementslid. Het gaat om de verkoop van twee kaartjes voor de wedstrijd Marokko-Frankrijk voor de prijs van 6000 dirham per stuk.

Lees ook: Frankrijk weigerde onverkochte tickets voor halve finale aan Marokko af te staan

Mohamed El Hidaoui, tevens voorzitter van OCS, een club die in de Botola speelt, is in de opname te horen terwijl het parlementslid bij zijn naam wordt genoemd. Hij vertelt daarin over de verkoop van twee kaartjes voor de halve finale Marokko-Frankrijk voor 12.000 dirham.

Lees ook: Tot 2000 dollar voor ticket Marokko-Spanje op zwarte markt

Vanwege deze polemiek besloot de RNI tot dringende disciplinaire maatregelen. "Dit gedrag, indien bewezen, schaadt het goede imago van onze nationale ploeg," aldus de voorzitter, die aankondigde dat hij de zaak zou voorleggen aan de partijorganen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team