Zoeken

Van Qatar naar Ivoorkust: Marokko mikt op Afrika Cup-titel

8 januari 2024 - 09:00 - Sport

©

Het Marokkaans elftal maakt zich op voor de Afrika Cup in Ivoorkust, dat van 13 januari tot 11 februari plaatsvindt. Na een halve finaleplaats op het WK-2022 in Qatar, zetten de Atlas Leeuwen nu hun zinnen op de Afrikaanse titel.

Van de 27 spelers opgeroepen door coach Walid Regragui voor dit toernooi, hebben velen meegespeeld in het laatste WK. De selectie bevat topnamen zoals Hakim Ziyech, Achraf Hakimi, Noussair Mazraoui, Romain Saiss, Sofyan Amrabat, Youssef En-Nesyri, Nayef Aguerd, Sofiane Boufal en Yassine Bounou, maar ook jong talent zoals Chadi Riad, Amir Richardson, en Oussama El Azzouzi. Daarnaast zijn Yunis Abdelhamid, Amine Harit en Tarik Tissouadli opgeroepen, evenals twee spelers uit de Marokkaanse competitie: doelman Mehdi Benabid van FUS Rabat en verdediger Yahia Attiat-Allah van Wydad Casablanca.

Lees ook: Nayef Aguerd onthult sleutel tot succes Marokko

"We hebben een getalenteerd team dat met volle overtuiging en vastberadenheid naar de Afrika Cup gaat om vreugde te brengen aan het Marokkaanse volk," verklaarde bondscoach Walid Regragui. De Atlas Leeuwen bereidden zich voor in het trainingscentrum van het Mohammed VI voetbalcomplex in Maamoura. "We bereiden ons op de best mogelijke manier voor. We weten dat het een moeilijke competitie zal zijn, maar we zijn klaar om deze uitdaging aan te gaan en mooie dingen te laten zien," vertelde Sofiane Boufal aan Hespress.

Het Marokkaans elftal vertrok zondag naar Ivoorkust en speelt een voorbereidingswedstrijd tegen Sierra Leone op 11 januari. Hun eerste wedstrijd in het toernooi is op 17 januari tegen Tanzania, gevolgd door confrontaties met de Democratische Republiek Congo op 21 januari en Zambia op 24 januari.

Lees ook: Marokko topfavoriet op Afrika Cup volgens Algerijnse bondscoach Djamel Belmadi

Marokko heeft in het verleden al minstens een keer tegen al deze groep F-tegenstanders gespeeld. Recente overwinningen, zoals een 2-0 zege op Tanzania in de kwalificatiewedstrijden voor het WK 2026, benadrukken hun ambitie. Met een geschiedenis van overwinningen en gelijke spelen tegen hun tegenstanders, gaan de Atlas Leeuwen vol vertrouwen het toernooi tegemoet.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team