Zoeken

Marokko topfavoriet op Afrika Cup volgens Algerijnse bondscoach Djamel Belmadi

2 januari 2024 - 20:00 - Sport

©

In aanloop naar de Afrika Cup 2024, heeft Djamel Belmadi, bondscoach van het Algerijnse voetbalelftal, het Marokkaanse team, dat de halve finale van het WK 2022 bereikte, benoemd als een van de topfavorieten voor het toernooi in Ivoorkust. Algerije daarentegen ziet hij niet als een van de kanshebbers, ondanks eerdere successen.

Belmadi noemt naast Marokko ook andere Afrikaanse voetbalgrootmachten als Tunesië, Egypte, Ivoorkust, Senegal en Nigeria als de voornaamste kanshebbers. Hij benadrukt dat de winnaar voorspellen moeilijk is, gezien het voetbal vol verrassingen zit. "De favorieten voor de Afrika Cup zijn vaak dezelfde," verklaarde hij, eraan toevoegend dat "niemand zekerheden kan hebben over de toekomstige winnaar."

Lees ook: Bondscoach Algerije Djamel Belmadi stemt voor Marokko op FIFA The Best Awards 2022

Ondanks de recente tegenslagen van het Algerijns elftal, dat zich niet heeft kunnen kwalificeren voor het WK en een vroegtijdig uitschakeling in de de laatste Afrika Cup, blijft Belmadi optimistisch over hun deelname aan het aankomend Afrikaans kampioenschap. Hij gelooft in de gelijkenissen tussen de huidige selectie en het team dat in 2019 de titel won en belooft dat zijn spelers klaar zijn voor de uitdaging.

Lees ook: Djamel Belmadi vol lof over Walid Regragui en de Atlas Leeuwen

Belmadi is vastberaden om de Fennecs ver te brengen in het toernooi en heeft hoge ambities. Met geen enkele nederlaag in 2023, net zoals in 2019 en 2020, benadrukt hij de voorbereidingen en het harde werk dat al verricht is. Het doel is duidelijk: zo ver mogelijk komen en winnen. "We zullen rustig beginnen in dit toernooi maar met veel ambities," concludeert de coach.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team