Zoeken

Walid Regragui gaat voor glorie op Afrika Cup

29 januari 2024 - 13:00 - Sport

©

Bondscoach Walid Regragui heeft hoge ambities voor de Afrika Cup 2023. In een interview voor het programma ’African voices change makers’ van CNN, sprak hij over zijn doelen en verwachtingen.

De bondscoach streeft naar glorie in dit toernooi na een historische prestatie op het Wereldkampioenschap voetbal. Hij benadrukt dat zijn team alles in het werk zal stellen om opnieuw succes te boeken en het Marokkaanse volk gelukkig te maken.

Lees ook: Marokko-Zuid-Afrika: twijfels over aanwezigheid Hakim Ziyech

Walid Regragui, die drie maanden voor het WK werd aangesteld als bondscoach, zegt dat hij deze rol heeft aanvaard uit liefde voor Marokko en vanwege de droom van elke coach om een Wereldkampioenschap te spelen. Na het bereiken van de halve finale op het WK in Qatar, waar Marokko grote voetballanden als Spanje en Portugal versloeg, gelooft Regragui dat een Afrikaans team op een dag de wereldbeker kan winnen. Hij benadrukt ook het belang voor de Atlas Leeuwen om zich regelmatig te kwalificeren voor het WK.

Lees ook: Marokko-Zuid-Afrika: een revanche voor de Atlas Leeuwen

Met een inspirerende foto van het Marokkaans elftal dat in 1976 de Africa Cup won, toont Regragui zijn optimisme en ambitie om een nieuwe winnende foto aan de muur te hangen. Achraf Hakimi en zijn teamgenoten zullen dinsdagavond tegen Zuid-Afrika spelen in het Laurent Pokou-stadion in San Pedro.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team