Zoeken

Dekking voor Covid-behandeling in Marokko wordt uitgebreid

4 november 2020 - 13:40 - Marokko

©

In de strijd tegen het coronavirus hebben de Marokkaanse gezondheidsautoriteiten verschillende maatregelen genomen, waaronder een opwaardering van de vergoeding en dekking van Covid-19-behandelingen via de verplichte ziekteverzekering (AMO).

Het Nationale Gezondheidsverzekering Agentschap (ANAM) laat in een verklaring weten dat er een therapeutisch protocol is goedgekeurd door gezondheidsautoriteiten en de minister van Volksgezondheid. De uitvoerende organen van de AMO, de CNOPS en de CNSS, gezondheidswerkers en alle andere belangrijke spelers in de zorgsector zijn op de hoogte gebracht van wat de standaardbehandelingen worden voor Covid-19-patiënten en wat de behandelingen moeten gaan kosten.

In de verklaring staat ook vermeldt dat alle onderzoeken die nodig zijn voor diagnose en de monitoring van patiënten eveneens onder de dekking van de AMO zullen vallen. Het protocol is nog altijd in ontwikkeling en wordt daar waar nodig aangepast aan de voortschrijdende kennis over het behandelen van Covid-19.

Volgens de ANAM zullen "terugbetaling en dekking in overeenstemming zijn met de geldende voorschriften en normen gebaseerd op de nationale verdragen, de naamgeving van procedures en de richtlijn voor terug te betalen geneesmiddelen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team