Zoeken

Waarom activiste Aminatou Haidar niet uit Marokko mocht vertrekken

20 november 2020 - 14:20 - Marokko

©

De Saharaanse activiste Aminatou Haidar ging woensdag niet aan boord van een vlucht van Royal Air Maroc (RAM) vanwege de Covid-19 reisbeperkingen, aldus een verklaring van de luchtvaartmaatschappij.

In een door MAP geciteerde verklaring van RAM, staat dat Aminatou Haidar overeenkomstig met het sanitaire protocol, niet aan boord van de vlucht naar Las Palmas mocht gaan. De verklaring is een reactie op "foutieve informatie op sociale media over de vluchtomstandigheden van deze passagier".

Het bedrijf zegt dat gezondheidsautoriteiten van Laayoune, Royal Air Maroc op de hoogte hebben gebrachten van haar gezondheidstoestand, eraan toevoegend dat Aminatou Haidar positief is getest op corona. Haidar ontving haar positieve Covid-19-diagnose op 12 november, vijf dagen voordat ze aan boord van vlucht AT1418 van Laayoune naar Las Palmas wilde reizen.

Royal Air Maroc brengt in herinnering dat passagiers die positief testen op het coronavirus, in overeenstemming met de geldende procedures om het risico van besmetting van andere passagiers en bemanningsleden te voorkomen, niet aan boord mogen gaan van de vluchten van het bedrijf noch van andere luchtvaartmaatschappijen.

Het sanitair protocol vereist dat iedereen die positief test, gedurende een periode van 14 dagen in quarantaine gaat, aldus de verklaring.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team