Zoeken

Marokko: klinieken geschorst wegens hoge kosten coronabehandeling

29 november 2020 - 17:00 - Marokko

©

Het Marokkaans agentschap voor zorgverzekering (ANAM) heeft drie privéklinieken geschorst omdat zij zich niet hebben gehouden aan de nationale overeenkomst tussen AMO-beheersorganen, artsen en particuliere zorginstellingen. Ze worden verdacht van het aanrekenen van te hoge kosten voor de behandeling van coronavirus-patiënten.

Volgens de directeur-generaal van het ANAM, Khalid Lahlou, werden de drie klinieken geschorst na een controle van het ministerie van Volksgezondheid. Uit het onderzoek bleek dat de drie klinieken zich niet hebben gehouden aan het nationale referentietarief (TNR) voor het beheer van de kosten van Covid-19 behandelingen.

De drie klinieken moeten het verschil tussen het totale bedrag dat zij hebben aangerekend en het nationale referentietarief terugbetalen aan de verzekerde slachtoffers. Tijdens de vergadering van de permanente toezichtscommissie, die bestaat uit vertegenwoordigers van de verplichte zorgverzekering AMO, artsen en privéklinieken, zijn eerder gemaakte afspraken over de prijzen die aangerekend mogen worden voor Covid-19 behandelingen herzien.

Het is de bedoeling dat de nationale referentietarieven constant worden geherwaardeerd. Volgens Khalid Lahlou zal er een impactstudie worden gedaan naar de huidige prijsstelling, die wordt uitgevoerd door een gezamenlijke commissie van het ANAM, het CNOPS en het CNSS, voordat ze aan de permanente commissie wordt voorgelegd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team