Zoeken

Coronavirus: Marokko breidt beddencapaciteit uit

20 november 2020 - 10:20 - Marokko

©

Omdat het aantal besmettingen met het coronavirus in rap tempo toeneemt heeft Marokko zijn beddencapaciteit op de intensive care afdelingen verviervoudigd.

Tijdens een digitale vergadering van de Marokkaanse Vereniging voor Medische Wetenschappen, onder leiding van dokter Moulay Said Afif, werden de meest recente cijfers over het coronavirus in Marokko gepresenteerd.

In de 160 ziekenhuizen die geschikt zijn om coronapatiënten te behandelen, lagen op 11 november 14.428 patiënten met Covid-19. Ook lagen er 4239 patiënten in bedden die verdeeld zijn over zes veldhospitalen. Op dezelfde datum waren er nog 676 intensive care-bedden beschikbaar. Volgens dokter Abdelilah Boutaleb, secretaris-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, is de capaciteit van reguliere ziekenhuisbedden verdubbeld en is het aantal beschikbare bedden op de intensive care afdelingen verviervoudigd.

Volgens Boutaleb kan 78% van de asymptomatische gevallen in het grootstedelijke gebied Casablanca-Settat thuis worden behandeld. Het speciale veldhospitaal dat in Casablanca is neergezet moet volgens de arts genoeg capaciteit bieden om de 22% procent van de besmette patiënten te behandelen die daadwerkelijk ziek zijn geworden van het coronavirus. In heel Marokko worden 14.577 Marokkanen in een ziekenhuis behandeld voor een Covid-19 infectie. Dit getal ligt nu al boven de totale beddencapaciteit van 14.428. Ondanks de inspanningen om de tweede golf van het coronavirus in Marokko op te kunnen vangen, zijn de ziekenhuizen overvol en is er een tekort ontstaan aan de meest basale voorzieningen zoals schoon beddengoed.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team