Zoeken

Marokko: coronapatiënten gratis behandeld

6 november 2020 - 09:00 - Marokko

©

Om de gezondheidscrisis als gevolg van het coronavirus het hoofd te bieden, hebben de overheden voor de volksgezondheid verschillende maatregelen getroffen, waaronder de vergoeding en dekking van corona via de verplichte ziekteverzekering (AMO).

In een verklaring laat het Nationaal Agentschap voor Ziekteverzekering (ANAM) weten dat er een therapeutisch protocol is goedgekeurd door de overheden voor volksgezondheid. Het is op grote schaal doorgegeven aan de beheersorganen voor de verplichte ziekteverzekering (CNOPS-CNSS), de gezondheidswerkers en alle spelers op het veld van de medische basisdekking in Marokko, met een prijslijst voor diensten. Elke dienst en elke klinische categorie wordt bepaald door een prijslijst volgens de activiteitssectoren (openbaar en privé).

Hetzelfde document verduidelijkt dat dit protocol, dat nog aangepast kan worden, alle klinische gevallen en onderzoeken bevat die nodig zijn voor de diagnose en de monitoring van Covid-19, evenals de gerelateerde behandelingen.

Volgens ANAM zal de "terugbetaling en dekking in overeenstemming zijn met de geldende voorschriften en normen, met name de nationale verdragen, de naamgevingen van de procedures en de gids voor de terug te betalen geneesmiddelen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team