Zoeken

Coronavirus: Marokko bereidt zich voor op vaccinatiecampagne

21 november 2020 - 19:00 - Marokko

©

Marokko is bezig met de voorbereidingen om miljoenen doses van het coronavirus-vaccin uit China en Engeland te importeren. Het koninkrijk wil zo snel mogelijk overgaan tot een nieuwe fase om de verspreiding van het virus te vertragen.

10 miljoen doses van het Chinese vaccin, ontwikkeld door het CNBG-laboratorium, zullen begin december met 10 vluchten vanuit China naar Marokko worden gebracht, meldt de krant Al Ahdath Al Maghribia. Vanuit Engeland zullen er 17 miljoen doses van het vaccin worden geïmporteerd dat is ontwikkeld door het farmaceutische bedrijf AstraZeneca.

Volgens de wetenschappelijke adviescommissie van de Marokkaanse overheid moet binnen 12 weken zo’n 65% (23,4 miljoen mensen) van de Marokkaanse bevolking worden gevaccineerd. Dit betekent dat er dagelijks 220.000 Marokkanen ingeënt zullen worden in deze periode. Elke persoon moet twee keer gevaccineerd worden. De tweede inenting wordt 21 dagen na de eerste toegediend.

Het ministerie van Volksgezondheid gaat ervoor zorgen dat de doses worden overgebracht naar regionale en provinciale apotheken. Van hieruit zullen de vele lokale ziekenhuizen in Marokko worden geleverd. De daadwerkelijke vaccinatie staat onder streng toezicht van speciale gezondheidsfunctionarissen. Dit is niet alleen bedoeld om de uitvoer van de vaccinatie in goede banen te leiden, maar ook om ervoor te zorgen dat het daadwerkelijk kosteloos zal worden verstrekt aan de mensen die daar recht op hebben

Minister Khalid Aït Taleb van Volksgezondheid ontkrachtte tevens de informatie die op sociale media was opgedoken, dat Marokkanen per vaccin 27 dirham zouden moeten betalen. Hij noemde dit bericht "ongegrond" en "vals" en verklaarde dat "de verkoopprijs aan de burgers nog steeds niet is vastgesteld".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team