Zoeken

Vaccinatie Marokko begint waarschijnlijk met Brits vaccin

9 januari 2021 - 22:00 - Marokko

©

Volgens de Marokkaanse gezondheidsautoriteiten gaat de uitgestelde vaccinatiecampagne tegen het coronavirus over een paar dagen van start. De adviescommissie voor vaccinregistratie heeft goedkeuring gegeven voor het gebruik van het Britse AstraZeneca vaccin in Marokko.

Volgens een goed ingevoerde bron zal de Directie Geneesmiddelen en Farmacie (DMP) toestemming geven voor het gebruik van het Britse vaccin. Waarschijnlijk wordt dit vaccin het eerste dat in het koninkrijk in gebruik wordt genomen. "De commissie heeft alle wetenschappelijke aspecten van het AstraZeneca-vaccin bestudeerd om de doeltreffendheid en immunogeniteit ervan te verzekeren. Wat nu nog rest, is de definitieve beslissing van de minister van Volksgezondheid en de DMP", meldde de bron aan Hespress.

Op 18 december 2020 heeft de Marokkaanse minister van Volksgezondheid, Khalid Ait Taleb, een contract ondertekend voor de afname van het Britse corona-vaccin dat wordt geproduceerd door R-Pharm Company. Met deze overeenkomst is Marokko verzekerd van voldoende doses om de hele bevolking te vaccineren. Het voordeel van het AstraZeneca-vaccin is dat het niet op een temperatuur van -70 graden bewaard hoeft te worden.

Het Chinese farmaceutische bedrijf Sinopharm heeft aangekondigd dat hun vaccin voor 79% effectief is. De DMP moet nog zijn goedkeuring geven voor het gebruik van dit vaccin in Marokko. Naar verwachting zal de Directie deze week nog een besluit nemen over het Chinese vaccin. De eerste partij van dit vaccin zou op 15 januari aan Marokko moeten worden geleverd door de Chinezen, zo meldt Hespress.

De start van de landelijke vaccinatiecampagne staat nu gepland in de tweede week van januari. Marokko heeft 25 miljoen doses van het AstraZeneca-vaccin besteld en 40 miljoen doses bij Sinopharm.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team