Zoeken

Marokko wendt zich tot China door tekort aan vaccins

17 maart 2021 - 14:50 - Marokko

©

Marokko kampt met een tekort aan doses van de Chinese en Britse vaccins Sinopharm en AstraZeneca. Het koninkrijk onderhandelt met China om zo snel mogelijk bevoorraad te kunnen worden.

De inentingscampagne loopt vertraging op. Sinds enkele dagen is het niet meer mogelijk om de eerste injectie te geven aan een groot aantal burgers die zich naar de vaccinatiecentra in het koninkrijk begeven. Er is een tekort aan vaccindoses waardoor alleen de tweede coronaprik wordt gezet bij mensen die hun eerste injectie al toegediend hebben gekregen, meldt TelQuel. Vandaar het uitstel van de vaccinatie van burgers. Marokko intensiveert zijn onderhandelingen met China om het probleem op te lossen.

Volgens geruchten zou Marokko het voorbeeld hebben gevolgd van enkele Europese landen zoals Frankrijk, Duitsland en Italië, die het gebruik van het vaccin van AstraZeneca hebben opgeschort wegens "het optreden van bijwerkingen". "Er is geen besluit genomen over de toediening van het AstraZeneca-vaccin. De vaccinatiecampagne zal normaal worden voortgezet met de twee goedgekeurde vaccins", aldus een bron dichtbij de vaccinatiecampagne.

Tot op heden heeft Marokko 8,5 miljoen doses vaccin ontvangen: 7 miljoen doses van het Britse AstraZeneca-vaccin en 1,5 miljoen doses van het Chinese vaccin. Meer dan 4 miljoen mensen, of 11% van de bevolking, hebben al ten minste één dosis van één van beide vaccins gekregen, terwijl meer dan 1,7 miljoen mensen ook de tweede injectie al hebben gekregen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team