Zoeken

Marokko stuurt vliegtuigen naar China om coronavaccins te halen

18 november 2020 - 11:40 - Marokko

©

Als één van de eerste landen dat zijn burgers vaccineert, zou Marokko vanaf volgende maand, dus binnen twee of drie weken, de eerste zending Chinese vaccins kunnen ontvangen.

Het Koninkrijk bereidt zich voor om volgende maand tien vluchten naar China te organiseren. Elke week vertrekken er twee vluchten om de hoeveelheden vaccin op te halen die nodig zijn voor de vaccinatiecampagne, meldt Hespress. Het gaat in eerste instantie over 10 miljoen doses, of 1 miljoen doses per vlucht.

De campagne voorziet eerst de vaccinatie van gezondheidspersoneel, personeel van overheidsinstanties, veiligheidspersoneel, onderwijspersoneel, evenals ouderen en mensen die kwetsbaar zijn voor het virus. In een latere fase komt de rest van de bevolking aan de beurt.

Aanvankelijk zullen er slechts vijf miljoen mensen worden gevaccineerd, omdat de doses van de Chinese farmaceut geleidelijk zullen binnenkomen. Als onderdeel van deze vaccinatiecampagne heeft de regering twee samenwerkingsovereenkomsten gesloten met het Chinese laboratorium Sinopharm (CNBG) voor klinische proeven met het coronavaccin. De eerste klinische onderzoeken zijn overtuigend gebleken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team