Zoeken

Concert Booba in Casablanca verboden

6 juni 2023 - 22:49 - Marokko

©

Booba zal niet optreden op 21 juni in Casablanca. Dat bevestigen de organisatoren. Dit verbod werd al weken verwacht maar de autoriteiten hebben lang getwijfeld om een definitieve beslissing te nemen.

De annulering komt na een online boycotcampagne van de rapper, die op sociale media was gestart. De campagne richtte zich op teksten van Booba die als beledigend voor Marokkaanse vrouwen werden beschouwd. Een online petitie om het concert te annuleren verzamelde bijna 4500 handtekeningen.

Lees ook: Rapper in Marokko ondanks beledigen Marokkaanse vrouwen

De beslissing om Booba’s concert te verbieden werd gesteund door verschillende persoonlijkheden, waaronder de Marokkaanse rapper Maes, en enkele leiders van de Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (PJD).

Lees ook: Marokko spant rechtszaak aan tegen zanger Booba

Ondanks de omvang van de boycotcampagne en de onvrede van de Marokkanen, onderhandelden de organisatoren wekenlang met de lokale autoriteiten om toestemming te krijgen voor het concert. Booba kent Marokko goed en trad onder meer op het Mawazine festival in Rabat in 2017, waar zijn concert ruim 100.000 fans had aangetrokken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team