Zoeken

Booba-concert in Marokko: handhaven of tickets terugbetalen?

18 mei 2023 - 17:00 - Cultuur

©

Op een aantal dagen voor het concert van de Franse rapper Booba in Marokko, wordt er nog steeds getwijfeld over het aanhouden van het evenement. In een video geeft de rapper nieuws over zijn concert in Casablanca gepland voor 21 juni.

"We wachten op nieuws over het concert in Marokko. Normaal gezien gaat het door. Het zou echt spijtig zijn als het wordt geannuleerd", aldus de Franse rapper in een video op zijn Twitter-account. De aankondiging van het concert lokte heftige reacties uit op sociale media. Marokkaanse internetgebruikers verwijten Booba misogyne opmerkingen in een aantal van zijn nummers en beledigingen aan het adres van Marokkaanse vrouwen. De rapper verdedigt zich: "Wij houden van Marokko, wij houden van Afrika, wij hebben nooit Marokkanen beledigd, noch welke Afrikaan dan ook. We zijn jarenlang altijd (in Marokko) geweest op vakantie en voor concerten, dus het zou echt triest zijn voor de fans, voor de muziek, voor Afrika. En als het toch geannuleerd wordt, spijt het ons", aldus Booba.

Lees ook: Booba’s concert in Casablanca geannuleerd, rapper komt niet naar Marokko

Volgens een document dat al enkele weken op sociale media circuleert en de datum van 28 maart draagt, zou het concert geannuleerd zijn. De prefectuur van Casablanca-Anfa heeft geweigerd een toestemming te verlenen. Booba denkt dat de Marokkaanse rapper Maes, die vroeger zijn vriend was, en rapper Gims, met wie hij geen goede relatie heeft, achter deze acties zitten. "Als je echt open stond [...], zou je dit concert hebben laten doorgaan, jij met je propaganda. Je zou er alles aan gedaan hebben om het te laten doorgaan, om me te ontmoeten, om me tegen het lijf te lopen, maar omdat je een lafaard bent, zeg je liever af, zodat je weet dat je me niet tegen het lijf zult lopen," reageert Booba.

Lees ook: Marokko spant rechtszaak aan tegen zanger Booba

Het hoofd van het bedrijf 10mentions, die het concert organiseert, verzekert van zijn kant dat er nog steeds wordt onderhandeld om het evenement te mogen houden. "We wachten ook nog op nieuws. Ik denk dat we tegen morgen een antwoord zullen hebben. Er is nog niets beslist", zegt hij tegen H24info. In geval van annulering belooft hij een terugbetaling van de verkochte tickets. Tot hiertoe is al 55% van de tickets verkocht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team